Primaria Teliu
Consiliul Local
Informații
Turism
  • Cultural
  • Sportiv
  • Agrement

Asociația Sportiva Voința Teliu

Şase medalii obţinute de tineri la diverse Campionate naţionale demonstrează posibilităţile extraordinare de continuare a demersului început în luna aprilie 2008.

"M-am dus în Teliu, am anunţat că fac selecţii şi m-am trezit cu vreo 80 de copii care visau să devină luptători. A fost greu să le explic unora că nu putem continua, dar m-am decis să opresc la antrenamente doar 32 dintre ei. Între timp, am descoperit vreo cinci-şase copii cu însuşiri excepţionale pentru acest sport".
Horaţiu Albu

Antrenorul recunoaşte că a avut noroc cu faptul că a găsit la Teliu înţelegere atât la Şcoala Generală din comună, care i-a pus la dispoziţie sala de sport, cât şi la primărie, care a acceptat şi reînfiinţarea Asociaţiei Sportive "Voinţa" Teliu.

"După câteva luni de antrenamente au început să apară rezultatele la concursuri. De exemplu, la Campionatele naţionale de lupte libere feminin, cu elevele din Teliu am obţinut mai multe medalii decât Steaua Bucureşti sau alte cluburi importante din ţară", spune antrenorul. Despre felul în care a ajuns la aceste adevărate performanţe, el spune că a contat mult atmosfera bună din lot şi faptul că a avut posibilitatea de a lucra cu aceşti copii de la început.

"Oricum fetele sunt mai conştincioase", spune cel căruia, de la o vreme, copiii îi spun "maestrul".