Primaria Teliu
Consiliul Local
Informații
Turism
  • Cultural
  • Sportiv
  • Agrement

Tabara de Sculptura Teliu 2014

In perioada 9-13 iulie, la Teliu s-a desfasurat editia 2014 a taberei de sculptura "Traditii vechi in spirit nou". Unica in Arhiepiscopia Sibiului, prin tematica, activitati si organizare, tabara a ajuns in acest an la cea de-a III-a editie. Ca si la editiile precedente, tinerii participanti au deslusit tainele sculpturii traditionale religioase si au avut parte de experiente unice. Tabara a fost organizata de Parohia Teliu-Vale, in parteneriat cu Asociatia Social-Culturala "Suflet Transilvan" si Primaria comunei Teliu. Finantarea evenimentului a fost asigurata de Ministerul Tineretului si Sportului, prin Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Brasov. Dorinta parohiei organizatoare a fost inca de la inceput ca tinerii participanti sa cunoasca mai bine obiceiurile populare românesti si invatatura de credinta ortodoxa, intr-o zona multiculturala si multietnica.

"Avem multe manifestari pe care le organizam in parohie, dar cel mai drag imi este aceasta tabara de sculptura, pentru ca la fiecare editie se vede pe chipul tinerilor o implinire. Aceasta implinire vine din faptul ca tinerii au realizat aici cruci de lemn sau candele si au invatat cum sa foloseasca instrumentele speciale din acest mestesug. Trebuie sa oferim copiilor amintiri placute, pe care sa le povesteasca mai târziu urmasilor. Din acest motiv am creat aceasta tabara, dedicata in mod special copiilor din mediul rural".
Preot Costin Butnar

Descoperind tainele unui mestesug

La tabara au participat 50 de tineri din Regiunea Centru, proveniti din judetele Brasov, Sibiu, Covasna si Harghita. Tinerii au putut deslusi tainele sculpturii traditionale intr-un loc ocrotit de munti si paduri, cu peisaje de vis, aer curat si linistea unei asezari binecuvântate de Dumnezeu. Ei au beneficiat, in mod gratuit, de toate activitatile taberei. Manifestarile au inceput cu o slujba de multumire oficiata de preotul Costin Butnar, impreuna cu alti slujitori ai Sfintelor Altare prezenti la eveniment, intre care protopopul de Sacele, Sorin Şerban, si protopopul de Saliste, Petru-Toader Damian. De asemenea, la deschiderea taberei a fost prezent si primarul comunei Teliu, Vasile Şerban. Prin acest eveniment, organizatorii si-au dorit sa le ofere tinerilor din mediul rural posibilitatea de a descoperi un mestesug atât de indragit odinioara.